Conservation is underway – and rewards update

This week, art handlers arrived to deinstall The Snake in the Grass from the walls of the Library Dining Room. The painting was carried through the Museum up to the conservation studio, ready for work on the frame to begin.

After a meandering journey through the Museum, the painting was set down in the conservation studio and removed from the frame, ready for storage in a bespoke box for the duration of the project.

We can also announce that we have begun work on the fulfilment of your rewards. We aim to deliver these by the time conservation work has been completed, and will be releasing further updates as developments occur. Stay tuned!

Initial dusting of the back of the canvas following the placement of the work in the conservation studio.

A rather old bit of cardboard was found securing the canvas into place in the frame.

The canvas is wrapped before storage in a made-to-measure crate.

One moment please
Back to top